≡ Menu

Zadar in njegova okolica vam nudita številne možnosti ogledov in preživljanja aktivnega dopusta. Če ste torej tudi vi eden tistih, ki na morju ne želi samo ležati na plaži, si lahko v Zadru ogledate kar nekaj stvari.

Ogledate si lahko vsem znane morske orglje. Obiščete jih lahko ob sončnem vzhodu, ko ni takšne gužve in ob sončnem zahodu ali zvečer, ko se tam zbere kar nekaj ljudi.

Prav tako si je potrebno ogledati mestna vrata. V zadnjem času so začeli prenavljati ta vrata, tako da je odvisno od časa kdaj bodo končali z deli, da si jih boste lahko ponovno ogledali.

Na strani bomo našteli tudi druge znamenitosti Zadra, ki si jih bo vredno ogledati, tako da boste lahko preživeli aktiven dopust.

Kljub temu, da smo že sredi septembra, se v Dalmaciji še vedno da pošteno uživati, saj so temperature čez dan dovolj visoke za prijetno poležavanje ob plaži, proti večeru in ponoči pa se spustijo na dovolj nizko temperaturo za dobro spanje.

Tudi temperatura morja je prijetnih 25 stopinj, tako da je več kot dovolj za prijetno kopanje. Nižje temperature zraka v Zadru še nekoliko dodajo k prijetnosti tople vode.

To je tudi razlog da veliko ljudi obišče Zadar in Dalmacijo v septembru, saj so tudi cene apartmajev v tem času kar nekaj nižje. Hotel ali apartma v Zadru lahko v tem času dobite že od 25€ na noč, saj je zasedenost bistveno manjša od glavne turistične sezone. Glede na dobro povezanost s Slovenijo, je obisk Zadra primeren tudi kot vikend izlet.